Ingyenes programok az ügyvitel világából. Ingyenes számlázó programok.
Online Szamlazo 2018

A te számlázód tudja kezelni a 2018. július 1-jétől teljesítendő online számla adatszolgáltatási kötelezettséget a NAV felé? Ráadásul ingyen? Itt van 5 ingyenes számlázó, ami igen!

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Mint köztudott, 2018. július 1-től azon számlákat, amelyek áfa tartalma eléri, illetve meghaladja a 100 e Ft értéket, elektronikusan kötelező jelleggel jelenteni kell a NAV felé, lényeges továbbá, hogy magánszemélyeknek kiállított számlákat nem kell jelenteni, csakis a belföldi adóalanyok által kiállított számlák érintettek az új törvény értelmében.

 

 Azt még mindenképpen érdemes újraismételni, hogy mulasztás esetén súlyos bírságot róhat ránk a NAV.

Mindenekelőtt nagyon fontos, hogy a mindenkori törvényi előírásoknak maximálisan eleget téve végezzük tevékenységünket.

A fejlesztők/forgalmazók számtalan kiválóan működő programmal, meglévő programok hatályos jogszabályoknak megfelelő bővítésével rukkolnak elő. Cégeknek, vállalkozásoknak többnyire semmi dolguk nincs ebben az esetben, amennyiben korábban a megfelelő tudású számlázó programot választották. Figyelnünk arra kell, hogy a megfelelő, legfrissebb verziójú szoftvert alkalmazzuk.

2018. július 1. tehát azaz időpont, amikor is, minden számlázó programnak kell tudnia, hogy az aktuális számla kiállítása után, azonnal jelentse az adott számla adatait, amelyek áfa-tartalma eléri, illetve meghaladja a 100 e Ft-os értékhatárt. Csakis, és kizárólag olyan számlázó programok használata lesz szabályos, amely a jogszabályban előírt, online adatszolgáltatási teendőket maximálisan profin tudják elvégezni.

Amennyiben számlázó programmal számlázunk:

Amennyiben tehát számlázó programmal végezzünk számlázói tevékenységünket, a számla elkészítését követően azonnal továbbítani kell a NAV felé. Az adatszolgáltatásnak abban az időpontban kell történnie, amikor az adott/aktuális számla is készült. A számlán lévő adatokat tilos felülírni. Amennyiben esetleg szükségessé válik a számla felülírása stb., azt csak egy új sorszámú számlán történhet (módosító, érvénytelenítő számlával).

Amennyiben kézi számlázással számlázunk:

Kézi számlázás esetében a számla adatait 5 naptári napon belül kell rögzíteni egy adott web-es felületen. Abban az esetben, ha az adott számla áfa értéke eléri az 500 e Ft-t, vagy meghaladja azt, ilyen esetekben a számla adatait azonban már a számlakibocsátás utáni napon kell rögzíteni az adott web felületen.

Nézzünk 5+1 ingyenes számlázót, amely megfelel a 2018. július 1-től érvényes NAV állóságnak:

A www.szamlazz.hu, szolgáltatásai az ügyvitel minden területén a cégek, vállalkozások rendelkezésére állnak, nem lesz ez másképpen a kötelező online számla adatszolgáltatás témakörében sem. Rendkívül széleskörű ajánlataiban természetesen nem hiányozhat az ingyenes szolgáltatás sem.

A #free szolgáltató csomag rendelkezik minden olyan elemmel, amely teljes NAV biztonságot nyújt felhasználójának.

Még lényeges előnyök:

Tehát online, gyorsan tudunk vele dolgozni, telepítés nélkül. Regisztráció után már kezdhetünk, nem szükséges telepíteni. Szintén lényeges egy vállalkozás életében, hogy bárhol, bármikor tudjuk használni. Számlaértesítéseket, felszólításokat kezeli. Céglogó elhelyezése számlán, papírszámlát korlátlan mennyiségben képes előállítani, automatikus adatkitöltések a számlákon, folyamatos ügyféltámogatás nyújt.

A forgalmazott szolgáltatások között azt érdemes tudni, hogy a NAV megfelelőség minden esetben ingyen van.

Hasonlóan ingyenes változatot tud szolgáltatni a www.clearadmin.hu ingyenes számlázója. Ez a számlázó egy kifejezetten egyszerű kategóriát képvisel, azonban a legfontosabb kritériumoknak teljesen megfelel. Teljesen ingyenes, regisztráció után már rögtön használatba is vehetjük.

Még előnyök többek között:

Nincs előfizetési díja, nemzetközi számlázás lebonyolítására is képes, tömegesen lehet vele nyomtatni számlákat, fordított adózást, kintlévőség kezelését is kezeli, nagytömegű számlák átvétele más rendszerekből stb.

Kiemelten lényeges:

A Clear Admin számlázó program automatikusan, felhasználói beavatkozás nélkül fogja küldeni a jogszabályi követelményeknek megfelelően az érintett számlák adatait a NAV felé. Fontos, hogy az ingyenes program is kezeli és teszi ezt ingyenesen.

 

A www.szamlanyilvantarto.hu, számlázói szolgáltatásai jellemzője lehet, számlázni kényelmesen, gyorsan, ingyen, a jogszabályi feltételek maradéktalan betartása mellett.

A számlázó-program a NAV jogszabályi előírásainak megfelelve dolgozik, számla-kiállítási módszere, számlák adatkezelése és tárolása a törvényes előírások maximális betartása mellett.

Előnyök a számlanyilvántartó ingyenes számlázójánál még:

Korlátlan számlakibocsátás, használata egyszerű és praktikus, bárhol, bármikor, bármivel használhatjuk, online, ügyfelenkénti számlakezelés, könyvelői hozzáférés biztosítása, nyomtatható számla kézbesítése e-mailben, interneten kézbesítés, időbélyeg nélkül stb.

A számlanyilvántartó ingyenes programja, 2018. július 1-től, minden olyan számláról, amely áfa-tartalma meghaladja a 100 e Ft-t, automatikusan szolgáltat adatot a NAV felé – törvényi előírásoknak megfelelően. A felhasználóknak minden esetben a regisztráció alkalmával rögzített e-mail címen megfelelő tájékoztatást küldenek.

Szintén, online, ingyenes számlázási lehetőséget vonultat fel az www.ugyvitel.net, számla grátisz számlázó csomag. A teljesen ingyenes számla/grátisz csomag, egyszerűen nagyszerű ismérvekkel rendelkezik. Letöltés után azonnal használatba vehető. A programhoz díjmentes ügyfélszolgálat is jár. Amennyiben úgy dönt, illetve vállalkozása úgy alakul bármikor tetszőlegesen bővíthető, természetesen díjmentes adatkonverzió biztosítva.

A www.billzone.eu, egy rendkívül rugalmas online, ingyenes számlázó program, amely természetesen követi a jogszabályi előírásokat. A billzone.eu online számlázó tehát nem igényel telepítést, csupán annyi az „elvárás”, hogy rendelkezzünk megfelelő internet kapcsolattal, amely segítségével tudunk kapcsolódni az online számlázó rendszerhez.

Kell, hogy tudjuk, hogy a billzone.eu autumatikusan végzi a NAV felé a kötelező adatszolgáltatási teendőket, így a 2018. július 1-től kötelező, számlák online számla adatszolgáltatási kötelezettségét is, de mint adózónak két fontos feladatunk van;

Ezek:

A NAV online számla oldalán regisztrálnia kell cégét,

majd a NAV online számla oldalon kapott adatokat be kell gépelni a billzone.eu oldalára.

Mindezek mellett persze erősen ajánlott, figyelni, követni a szolgáltató cégek elérhetőségeit, követésükben nem árt, ha naprakészek vagyunk, hogy különösebb meglepetés ne érjen bennünket, számlázói, gazdálkodási tevékenységünk közben.

Keresés