Ingyenes programok az ügyvitel világából. Ingyenes számlázó programok.
Nemzeti Ado Es Vamhivatal Szamlazo

Halotta, olvasta már? Jön a NAV saját fejlesztésű ingyenes, online számlázó programja

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Mint ahogy tapasztalhatjuk is az online számlázás egyre elterjedtebb a cégek, vállalkozások életében, számos előnye miatt. Azt azonban nem zárhatjuk ki, hogy a számlák online adatszolgáltatási kötelezettsége zökkenőmentesen fog elindulni, menetelni.

 

A számlázó programok online bekötése az adóhivatalhoz új feladatok elé állítja a piacon lévő forgalmazókat, üzemeltetőket. Mindenekelőtt számolni kell az új versenytárssal is, az adóhivatal saját „gyártású” ingyenes, online számlázó programjával, amelyet vállalkozóknak ingyen biztosít a NAV. Hogy ténylegesen mit is tud az adóhivatal ingyenes, online számlázó programja természetesen konkrétumok nincsenek még. Az adatszolgáltatáson kívül, számos egyéb szolgáltatást is fog nyújtani. Varga Mihály pénzügyminiszter elmondása alapján az ingyenes, online számlázó program biztosítja többek között a számlák közti gyors keresési lehetőségeket, a szoftver például automatikusan tölti be a partner adatait. A számla kiállítását meggyorsítja, egyszerűsíti, hogy a terméklistából a tételek gyors hozzáadására van lehetőség. Továbbá kiemelte még a szakszerű segítségnyújtást, amely naprakész a számlázási szabályok követésében is.

Nem kizárt, sőt nagyon is életszerűnek tűnik, amennyiben az adóhivatal ingyenes, online számlázó program olyan funkciókkal is fel lesz „szerelve”, ingyenes verzióban, amely a többi piaci szolgáltatónál csak előfizetési díj ellenében érhető el, így ebben az esetben egy elég erős verseny alakulhat ki. Cél, természetesen a több felhasználó megszerzésére irányul, így a piacon már ott lévő szolgáltatók az ingyenes verziójuk bővítésére kényszerülhetnek.

A pénzügyminiszter összegzésként elmondta továbbá még, hogy az online számlázás lényegét, a vállalkozások adminisztrációját mindenképpen csökkenteni, míg az államkassza bevételét pedig növelni fogja a 2018. július 1-i beindulás. „2018 végére, akár 10 százalék alá is csökkenhet az adóelkerülés mértéke hazánkban” – mondta Varga Mihály.

Végül:

Valamennyi számlázó programnak, online számlázó rendszernek alkalmasnak kell lennie (ingyenesnek is, ha azt használjuk), hogy a kiállított, 100 e Ft áfa tartalmat elérő számla adatait automatikusan tudja továbbítani az adóhivatal felé, a számla kiállítását követően azonnal (emberi beavatkozás nélkül). A cégek, vállalkozások életében lényeges ellenőriznünk, hogy a használt programunk az adatszolgáltatási követelményeknek megfelel-e, feltétlenül fontos a forgalmazó cégek, illetve a NAV tájékoztatásait nyomon követni.

 

 

 

Keresés